Colossus Kimdir ?

1992-1997 arasında yayınlanmış olan (bizde biraz daha geç yayınlandı) X-Men çizgi filmi sağ olsun, Wolverine, Beast, Storm, Rogue ve Cyclops gibi birçok X-Men karakteri ülkemizde yeterince tanınmaktadır. Ancak Colossus, bu seriye dahil edilmediğinden ötürü hak etiği kadar tanınmaz. Oysa ki 70’li yılların sonundan 90’ların başına kadar X-Men maceralarında çok önemli roller oynamış bir karakterdir. Onun hakkında ne zamandır bir süper kahraman dosyası hazırlamayı düşünüyordum. Kısmet Deadpool filminde görünmesi vesilesiyle bugüneymiş. Lafı uzatmadan devam edeyim:

Hayali Kurulan Dünyayı Temsilen

Tarih 1975’i gösterdiğinde işler X-Men için pek iyi gitmiyordu. Marvel’in, 1963 yılından itibaren devam ettiği seri, kötü satışlar nedeniyle iptalin eşiğindeydi. 26 sayı boyunca (#67 – #93 sayıları arasında) yeni maceralar yazılıp çizilmemiş, sadece eski hikayeler yeni kapaklarla tekrar piyasaya sürülmüştü. Elbette bu kaçınılmazı ertelemekten başka bir şey değildi.
Neyse ki Marvel yönetimi, çizgi roman sektöründe azınlık haklarına yaptığı göndermelerle ünlenmiş, sosyal mesajları olan yegane serisinden öyle kolay kolay vazgeçmeyecekti. 1975 yılında yayınlanan Giant Size X-Men #1, yazar Len Vein ve çizer Dave Cockrum tarafından yaratılan yepyeni bir X-Men kadrosuyla okuyucuların karşısına çıktı.
Giant Size X-Men kadrosu (1975). Storm, Colossus, Wolverine, Cyclops, Banshee, Thunderbird, Sunfire ve Nightcrawler
Giant Size X-Men kadrosu (1975). Storm, Colossus, Wolverine, Cyclops, Banshee, Thunderbird, Sunfire ve Nightcrawler
Kadro, bir önceki tamamı beyaz ve Amerikan vatandaşı kadroya kıyasla gerçekten ilgi çekicidir. Özellikle de yayınlandığı dönem göz önüne alındığında… Kenya’dan Storm, Almanya’dan Nightcrawler, Kanada’dan Wolverine, Japonya’dan Sunfire, Kuzey Amerika yerlilerinden Thunderbird, İrlanda’dan Banshee ve Sovyetler Birliği’nden Colossus.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Ant Man Kimdir ?

Storm Kimdir ?

DC Comics'in Türk Kahramanı:Yeniçeri